Adatlapok

Bejelentkezés


Szervezet adatlapja

Hagyományok Háza

Alapítás éve: 2001

Helyszín: Budapest / Magyarország

A Hagyományok Háza a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és továbbéltetésére létrehozott nemzeti intézmény, melyet a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere 2001. január elsején alapított. A Hagyományok Háza szolgáltató központ. Három nagy egysége eltérő eszközökkel, de egyazon céllal és elkötelezettséggel várja a népi kultúra, a hagyomány iránt érdeklődő nagyközönséget és a szakmabelieket, akik útmutatásért, vagy segítségért keresik fel intézményünket.

A fél évszázada működő, most újjászervezett Magyar Állami Népi Együttes művészeti munkája során mérvadó, a közművelődést szolgáló művek előadására és létrehozására törekszik, valamint felkarolja a külső, támogatásra érdemes kezdeményezéseket.

A Kárpát-medence hagyományait átfogó Lajtha László Folklórdokumentációs Központ hozzáférhetővé teszi a régió népi kultúráját rögzítő audiovizuális és szöveges dokumentumokat.

A Népművészeti Módszertani Műhely támogatja a civil szakmai szervezeteket, rendezvényszervező, marketing-, és oktatási szolgáltatásokat nyújt, illetve szélesíti a népművészeti szakma nemzetközi kapcsolatrendszerét.


Levélcím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.

Telefon: (+36)-1-2015017

Fax: (+36)-1-2251012