Adatlapok

Bejelentkezés


Szervezet adatlapja

hanszerkészítés

Alapítás éve: 1970

Helyszín: Budapest / Magyarország

Megalakulása óta a helyi közművelődési tevékenységek és a megyei /fővárosi feladatok segítése érdekében országos közművelődési tanácsadást és szolgáltatást biztosítani. Ezen belül feladatunk a nemhivatásos művészeti mozgalmak segítése, az előadó-és vizuális művészeti rendezvények koordinálása, a szakági képzések és vizsgáztatások rendszerének a kialakítása, azok lebonyolítása, fesztiválok, konferenciák szervezése. A népi iparművészeti alkotások minősítése, kiállítások (állandó, időszakos) rendezése,mesterségpályázatok meghírdetése, gondozása.

A nemzetiségek és az etnikai csoportok kulturális hagyományainak, társadalmi szokásainak, művészeti értékeinek gondozása, ápolása. A szakemberek képzése, állami feladatként vizsgabizottságok működtetése, a továbbképzések biztosítása. képek az IntézetrőlSzakmai, szakági kiadványok, közművelődési periodikák megjelentetése.

A művelődési otthonok és a művelődési szervezetek tevékenységének elemzése, statisztikai adatok értékelése, a kulturális segítő tevékenységek rendszerezése. A közművelődési események rögzítése, feldolgozása. A szakirodalom és a dokumentáció gyűjtése, rendszerezése, információs rendszer működtetése. A szakterület nemzetközi kapcsolatainak ápolása, szélesítése.


Levélcím: 1012 Budapest, Corvin tér 8.

E-mail: mmi@mmi.hu

Telefon: +36-1/201-3766

Fax: +36-1/201-5764