Adatlapok

Bejelentkezés


Szervezet adatlapja

Sugalló zenekar

egyuttes_zenekar

Alapítás éve: 2002

Helyszín: Debrecen / Magyarország

A Sugalló Népzenei Együttes 2002 nyarán, a veszprémi utcazene fesztiválra készülve alakult. Az együttes nevét a máramarosi havasokban található egyik hegytől kölcsönözte. Zenekarunk Debrecenben működik, és a kezdetektől fogva fő célunk a csángó magyarság dalait, muzsikáját, táncait minél szélesebb közönség előtt bemutatni, valamint a moldvai és gyimesi népi kultúra hagyományait ápolni, közvetíteni.

2002 őszétől rendszeresen moldvai táncházakat tartunk minden hétfőn. Táncházainkban számos népzenét és nem csak népzenét játszó zenekarokat, zenészeket és előadóművészeket is vendégül látunk, különböző programok, rendezvények, koncertek keretein belül.

Együttesünk rendszeresen részt vesz különféle kulturális rendezvényeken Hajdú-Biharban és a megyén kívül számos más településen. Fő profilunk a moldvai csángó táncházak muzsikálása, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Zenekarunk számos néptáncegyüttes színpadi kíséretét is szeretettel vállalja. Büszkén számolunk be arról, hogy zenekarunk rendszeres műhelymunkát folytat a debreceni Forgórózsa Néptáncegyütessel, akik hasonló elhivatottsággal őrzik és örökítik a csángó táncos, zenés hagyományokat.

Mottónk: „... a mi muzsikánk ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér...”
(Debussy nyomán)


www.sugallo.hu


Levélcím: Debrecen

E-mail: heit.lorand@gmail.com