Adatlapok

Bejelentkezés


Szervezet adatlapja

Juhos együttes

Alapítás éve: 2007

Helyszín: Kaposvár

A Juhos Együttes 2005-2006 szilveszterén alakult Kaposváron, jelenlegi felállásukban február óta muzsikálnak. Ekkor döntöttek úgy, hogy az együttes jövőbeli feladatának tekinti majd a Moldvában élő csángó magyarok hangszeres és énekes hagyományos kultúrájának megismerését, ápolását.

A Juhos Célul tűzte ki, hogy megpróbálja lehetőségeihez mérten autentikusan elsajátítani a moldvai muzsikákat, és saját értelmezésében tolmácsolni a világnak, emellett messzenyúló terveket dédelget a jövőről, melyben szerepel adatközlők személyes felkeresése, és pár olyan nagyratörő vágy is, amit le sem szabad írni ilyen nyilvános helyen...

Az Együttes minden tagja néptáncolt, négyen közülük a mai napig is a Somogy Táncegyüttes tagjai. Az zenekar 2006. nyarán a X. Boglári Méta Fesztiválon az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Kodoronca csoportját kísérte, az így létrejött közös produkció pedig a fesztivál abszolút első helyét szerezte meg. 1 éves fennállásuk óta számos nevezetes rendezvényen, helyen megfordultak már (pl. MVH majális Domonyvölgye, Szentjakabi Nyári Esték, Adventi ünnepi hetek Kaposvár, Együd Árpád Néptánc Gála Kaposvár és Nagyatád, Somogy Megyei Néptáncantológia Barcs, X. Méta Fesztivál).

A Juhos Együttes tagjai:
Bogdán Gergely - furulya, kaval
Dombosi Csaba - koboz
György-Horváth László - hegedű
Kecskés Miklós - dob, doromb
Koch Máté - furulya, kaval, tilinkó
Patak Norbert - dob, doromb, derbuka

Közreműködnek: Felde Rebeka, Decsi Anna (ének), Czigány Tamás (tánc)

Tel.: Bogdán Gergely: 30-263-4440, Dombosi Csaba: 20-251-0180
E-mail: juhosegyuttes@gmail.com


Levélcím: Kaposvár

E-mail: juhosegyuttes@gmail.com

Telefon: +36-30/263-4440